Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ
Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις της ΚΝΕ

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Μαχητικές παρεμβάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή του κράτους των ΗΠΑ, στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και των άλλων διαδηλωτών, πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα.

Στην Κρήτη, νέοι και νέες ένωσαν τη φωνή τους την Τρίτη σε συνθήματα, όπως, «Κρίσεις, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Ο καπιταλισμός μάς φέρνει ασφυξία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «Του καπιταλισμού η δημοκρατία, είναι για τους λαούς καταστολή και βία», ενώ με τα πλακάτ τους απαίτησαν: «Να κλείσει η βάση της Σούδας, καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις». Στο Ηράκλειο, στην πλατεία Λιονταριών, η συγκέντρωση ξεκίνησε με ανάρτηση πανό στην είσοδο της Πινακοθήκης. Ακολούθησε ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Τέλος, αφέθηκαν στον ουρανό της πόλης μαύρα μπαλόνια, συμβολικά για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ και των άλλων διαδηλωτών. Αντίστοιχα στα Χανιά, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ προχώρησαν συμβολικά στο κάψιμο της αμερικανικής σημαίας, σύμβολο του ιμπεριαλισμού.

Αντίστοιχη δράση αναπτύχθηκε από την Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη Χαλκίδα, την Τρίτη έγιναν μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, ενημέρωση και συζήτηση με πολλούς νέους. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Φραντζέσκος Βεντούρης, στέλεχος της ΚΝΕ. Τη σκυτάλη πήραν χτες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πάτρα, που έκαναν αντίστοιχη συγκέντρωση και εξόρμηση στην πλατεία Γεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ