Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι φοιτητές διεκδικούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους

Αντιδράσεις του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος προκάλεσαν οι φωνές που θέλουν να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξεταστική

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αίτημα κάποιων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη να θεωρηθεί το εξάμηνο λήξαν και να κατοχυρωθεί για όλους τους φοιτητές χωρίς να δοθεί εξεταστική. Κάτω από αυτό το αίτημα, που καμιά ανταπόκριση δεν έχει βρει στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και στην πλειοψηφία των φοιτητών, έγινε μια παράσταση την Τρίτη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ κάποιες αντίστοιχες φωνές ακούστηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα.

Το θέμα προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, προκαλώντας την αντίδραση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, που τα αιτήματά του για διασφάλιση της εξεταστικής και για μέτρα με γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών δεν έχουν δει ανάλογη προβολή. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι 12 Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, σχολιάζουν τα δημοσιεύματα σημειώνοντας: «Ορισμένα ΜΜΕ προβάλλουν ως δήθεν διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος αιτήματα αντιεπιστημονικά, κενά περιεχομένου, προκειμένου να αποστρέψουν πολλούς φοιτητές που αγαπούν, έχουν μεράκι για το επιστημονικό αντικείμενο από τις συλλογικές διαδικασίες. Στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν την κυβέρνηση και την παράταξή τους στα πανεπιστήμια, τη ΔΑΠ. Μόνο ως τέτοια μπορούμε να εκλάβουμε τη συγκεκριμένη γραμμή που συκοφαντεί τα συλλογικά συγκροτημένα αιτήματά μας, αποπροσανατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας». Και μεταξύ άλλων επαναφέρουν τα αιτήματά τους για μέτρα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η εξεταστική διά ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σχόλιο της ΚΝΕ για την ανακοίνωση της ΔΑΠ

Πράγματι, το εν λόγω «αίτημα» να κατοχυρωθούν μαθήματα χωρίς να δοθεί η εξεταστική, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία με μια ανακοίνωση με τίτλο «Στα πέντε μαθήματα πτυχίο δώρο» έσπευσε να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα.

Σε σχόλιό του για αυτήν την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Μόνο ως αυτοσαρκαστική μπορεί να θεωρηθεί από τους φοιτητές η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τίτλο "Στα 5 μαθήματα το πτυχίο δώρο", όταν είναι πασίγνωστα τα κυκλώματα αντιγραφών, τα ρουσφέτια και οι εκβιασμοί που στήνει στα πανεπιστήμια.

Η παράταξη της ΝΔ, με κουτοπόνηρο τρόπο - φυσιογνωμικό στοιχείο της ΔΑΠ - επιλέγει να προβάλει αιτήματα που δεν έχουν υιοθετηθεί από τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, μόνο και μόνο για να κρύψει την ενοχή της για την πολιτική της κυβέρνησης που έχει "τινάξει στον αέρα" όχι μόνο την εξεταστική, αλλά συνολικά τις σπουδές των φοιτητών. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων - όταν εμφανίζονταν οι εκλεγμένοι της στα Διοικητικά Συμβούλια - καταψήφιζε τις διεκδικήσεις των φοιτητών για εξασφάλιση διά ζώσης εξεταστικής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση κ.λπ.

Αυτήν τη στάση της ΔΑΠ πήραν ως "πάσα" ορισμένοι δημοσιογράφοι, που, ως "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης, βρήκαν ευκαιρία να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, τη στιγμή που τόσο καιρό δεν έχουν αφιερώσει λέξη για τα προβλήματα των φοιτητών. Αν άφηναν πίσω την απέχθειά τους για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και διασταύρωναν τις πληροφορίες τους, θα έβρισκαν ότι πουθενά σε όλη την Ελλάδα, σε κανέναν φοιτητικό σύλλογο, δεν έχει υιοθετηθεί αίτημα να μην εξετάζονται οι φοιτητές! Αντίθετα, οι φοιτητές με τους συλλόγους τους διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους!

ΥΓ Προτείνουμε στις δυνάμεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια, στα παιδιά της "αριστείας" των ΚΕΚ Βρούτση ή αλλιώς "Σκόιλ ελικικού" να μετατρέψουν τον τίτλο της ανακοίνωσής τους σε επίσημο σύνθημά τους! Ετσι θα παραμείνουν πιστοί και στις αρχές τους...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επεισόδια από ομάδες άσχετες με το φοιτητικό κίνημα (2015-05-14 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στα ΤΕΦΑΑ (2015-03-06 00:00:00.0)
Με φοιτητοπατέρες για «κίνημα» - μαριονέτα (2011-11-02 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ (2011-05-06 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ (2009-01-17 00:00:00.0)
Δίνουμε απάντηση (2007-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ