Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για ασφαλή σχολικά κτίρια

Από τη μαζική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
Από τη μαζική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
Μαζική κινητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιούνη στο Αιγάλεω, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές υποδομές του δήμου, ιδιαίτερα στα σχολεία που επλήγησαν από το σεισμό τον Ιούλη του 2019. «Το ποτήρι ξεχείλισε» όταν με το πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά μετά τα περιοριστικά μέτρα, έπεσε παράθυρο από το 2ο όροφο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας μητέρας και του ενός παιδιού της.

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους έκαναν πορεία μέχρι το δημαρχείο του Αιγάλεω, φωνάζοντας: «Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία», «Στου σεισμού το έλεος αφήνουν τα παιδιά μας, δώστε τώρα λεφτά για τα σχολειά μας». Ενώ γονείς από σχολεία του δήμου θυροκόλλησαν στο δημαρχείο τα αιτήματά τους για:

  • «Ολοκληρωμένους ελέγχους και εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολικά κτίρια. Δεν μπορεί να κινδυνεύουμε κι εμείς και τα παιδιά μας πηγαίνοντας στο σχολείο!
  • Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η απαραίτητη, γενναία κρατική χρηματοδότηση για να φτιαχτούν τα σχολεία μας.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, και να προχωρήσουν γρήγορα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αξιοποιώντας και την περίοδο του καλοκαιριού, οι εργασίες επισκευής των σχολικών κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί κατάλληλα και μπορούν να επισκευαστούν, όπως το 7ο Δημοτικό, το Ειδικό και 17ο Δημοτικό, τα 15ο & 28ο Νηπιαγωγεία.
  • Να ξεκαθαριστεί τώρα η κατάσταση με το κτίριο του 11ου Δημοτικού Σχολείου (το ένα κτίριο έχει χαρακτηριστεί κατάλληλο με ένδειξη Β, το άλλο ακατάλληλο με ένδειξη Δ) ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αντίστοιχες διαδικασίες (είτε επισκευής είτε ολικής ανακατασκευής).
  • Αμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 1ο Γυμνάσιο & Εσπερινό που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο με ένδειξη Γ.
  • Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής/ανακατασκευής, να νοικιαστούν με ευθύνη του δήμου κατάλληλοι χώροι που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγείας και ασφάλειας για να στεγαστούν οι σχολικές μονάδες.
  • Να φτιαχτούν νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας, Παναγιώτης Κατηφές, μεταφέροντας τη συμπαράσταση της Συνομοσπονδίας στους γονείς του Αιγάλεω. Εκτός από την Ενωση Γονέων Αιγάλεω, τον Σύλλογο Δασκάλων Αιγάλεω και την ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γονέων Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας καθώς και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Ακόμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ). Επίσης, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, και η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω.

Γονείς κι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας λύσεις για τα σχολικά κτίρια και προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάζει γι' αυτό το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκπέμπουν SOS για τις υποδομές των σχολείων(2023-11-08 00:00:00.0)
Διεκδικούν σύγχρονα, ασφαλή σχολεία(2023-01-17 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμη λύση με σύγχρονο ασφαλές κτίριο(2022-02-15 00:00:00.0)
Καλή χρονιά με ...αποχή από τα μαθήματα(2000-09-12 00:00:00.0)
Να επιδιορθωθούν τώρα οι ζημιές των σχολικών κτιρίων(1999-12-08 00:00:00.0)
Τώρα αρχίζουν οι μελέτες αποκατάστασης!(1999-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ