Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ

Τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που συνθέτουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα του Εβρου και της Ροδόπης ανέδειξαν οι επαφές που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη, η οποία ολοκληρώθηκε χτες.

Ανεργία που σπάει κόκαλα, φτώχεια, ξεκλήρισμα αγροτών και κτηνοτρόφων και υπονόμευση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, γήρανση του πληθυσμού, σχολική διαρροή και κλείσιμο σχολικών μονάδων, έλλειψη υποδομών και αναγκαίων έργων, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, και βέβαια οι μεγάλες ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, είναι η βάση στην οποία έρχονται να προστεθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως π.χ. το Προσφυγικό και η κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα με την κλιμάκωση της προκλητικότητας της τουρκικής αστικής τάξης.

Κατά τη χτεσινή δεύτερη μέρα της περιοδείας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, με τον κοινοτάρχη Καστανιών και τον δήμαρχο Σαπών, επισκέφτηκε τη Νέα Βύσσα και συζήτησε με αγρότες για τα προβλήματά τους, αλλά και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συνάντησε τον διοικητή και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων. Ξεχωριστή στιγμή το πέρασμα απ' το Τελωνείο Καστανιών και η επίσκεψή του στο φυλάκιο 1 στα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ