Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ούτε να σκεφτείτε να το καταθέσετε!»

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης από σωματεία για τα σχέδια της κυβέρνησης

Αγωνιστικό τείχος απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων υψώνουν τα συνδικάτα, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στα νέα αντεργατικά σχέδια ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς του κινήματος, τα συνδικάτα ξεκαθαρίζουν ότι οι αγώνες δεν θα μπουν «στο γύψο» και τονίζουν ότι το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως «ανώτατη αρχή», που θα επιβάλλει με ένα πλαίσιο - λάστιχο περιορισμούς στις διαδηλώσεις, θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει μια δημόσια συνάθροιση, θα διαλύει μια κινητοποίηση, θα συλλαμβάνει και θα επιβάλλει κυρώσεις στον «οργανωτή» - υπεύθυνο της συγκέντρωσης αν δεν ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο. Μάλιστα, ανάγεται σε «ιδιώνυμο αδίκημα» ακόμα και η συμμετοχή σε μια συγκέντρωση η οποία έχει απαγορευτεί!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σήμανε ξεσηκωμό, προειδοποιώντας την κυβέρνηση «Να μην τολμήσει» να φέρει για ψήφιση το τερατούργημα. Ηδη με καταγγελίες τους δεκάδες συνδικάτα καταδικάζουν τα αντεργατικά σχέδια, μεταξύ αυτών τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αρτας, Νάουσας, Λαμίας, Λέσβου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας - Βόνιτσας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και Σάμου. Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Σε ρόλο «λαγού» και αστυνόμου

Στο μεταξύ, σε ρόλο λαγού αναδεικνύεται η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, στοχοποιώντας με μια προκλητική ανακοίνωση τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και κλάδων, ενώ επαναφέρει το «επίκαιρο αίτημα επίλυσης του θέματος των πορειών». Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος, σε ρόλο «αστυνόμου» και ...καταμετρητή, κάνει λόγο για «80 πορείες και συγκεντρώσεις τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά και 53 από την αρχή του Ιουνίου», από τις οποίες, όπως ισχυρίζεται, «δημιουργούνται καθημερινά συνθήκες ασφυξίας και αδυναμίας λειτουργίας της πόλης και της αγοράς».

Προφανώς την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου δεν την απασχολεί η ασφυξία των βιοπαλαιστών εμπόρων από τη θηλιά που έχουν περάσει στο λαιμό τους η αντιλαϊκή πολιτική, η σκληρή κρατική φορολογία για λογαριασμό των καπιταλιστικών ομίλων, τα χρέη που τους έχουν φορτώσει τράπεζες και κυβερνήσεις, τα μόνιμα και έκτακτα χαράτσια, οι αναδουλειές από την κατάρρευση των λαϊκών εισοδημάτων. Αντίθετα, κλείνει το μάτι στους μεγαλεμπόρους του κέντρου, τα συμφέροντα των οποίων καμία σχέση δεν έχουν με τους μικρούς, ούτε βέβαια με τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στο Εμπόριο με όρους γαλέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ