Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Δηλώνει απρόθυμη για νέες διαπραγματεύσεις

Την απροθυμία της Βόρειας Κορέας για επανάληψη των διαπραγματεύσεων (τουλάχιστον στην παρούσα φάση) ανέδειξε ο γενικός διευθυντής για τις αμερικανικές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών στην Πιονγιάνγκ Κουόν Γιονγκ Γκαν, χαρακτηρίζοντας «ανόητες» τις προτάσεις που η Νότια Κορέα επανέφερε για νέα συνάντηση Πιονγιάνγκ - Ουάσιγκτον.

Λίγες μέρες πριν, αντίστοιχη παρέμβαση είχε κάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι, που υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα λειτουργήσουν μεταξύ ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας και συμπλήρωσε ότι αυτήν τη στιγμή «δεν νιώθουμε την ανάγκη να καθίσουμε ενώπιος ενωπίω με τις ΗΠΑ, καθώς δεν θεωρούν τον διάλογο ΛΔΒΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας) - ΗΠΑ ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο για να διαχειριστούν την πολιτική τους κρίση».

Πάντως, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Μπίγκαν, που έχει αναλάβει ειδικά καθήκοντα απεσταλμένου του Προέδρου Τραμπ για τη Χερσόνησο, αναμένεται να φτάσει στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα. Ο Μπίγκαν αναμένεται και στην Ιαπωνία, όπου επίσης θα ιεραρχήσει το ζήτημα της «οριστικής και πλήρως εξακριβωμένης αποπυρηνικοποίησης» της Χερσονήσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ