Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Ναι μεν αλλά» για τους 140 υπό απόλυση στον e-ΕΦΚΑ

«Αναγνωρίζω την προσφορά τους, σέβομαι τη δουλειά τους, κατανοώ την αγωνία τους», αλλά η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ «δεν έχει παρά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων»... Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε την περασμένη Παρασκευή από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σχετικά με τους 140 εργαζόμενους του Οργανισμού που κινδυνεύουν με απόλυση, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Πρόκειται για εργαζόμενους με εμπειρία ακόμα και 17 ετών, των οποίων οι συμβάσεις παρατείνονται με δικαστικές αποφάσεις από το 2003. Ολα αυτά τα χρόνια παραμένουν σε ομηρία, ενώ με βάση την τελευταία απόφαση (2017) του δικαστηρίου, στις 15 Ιούνη απολύθηκαν οι πρώτοι 15 και έπεται συνέχεια, αν δεν δοθεί οριστική λύση με κυβερνητική απόφαση. Ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε ότι οι απολύσεις θα έχουν δραματικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά το χρόνο απονομής των συντάξεων, αφού και με το υπάρχον προσωπικό κάνουν να βγουν δύο και τρία χρόνια. Ανέφερε ακόμα ότι ενώ αρχικά η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ φάνηκε να είναι θετική σχετικά με την παραμονή των εργαζομένων, τελικά ξεκίνησε να απολύει.

Για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, ο υπουργός επικαλέστηκε «το πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας»... Μάλιστα, αφού επιδόθηκε στις γνωστές αντιΚΚΕ κορόνες, ζήτησε και τα ρέστα από τον βουλευτή του ΚΚΕ επειδή κατήγγειλε την καθυστέρηση στην απόδοση των συντάξεων, λέγοντας: «Αυτό που λέτε συνειρμικά σημαίνει ότι οι υπάλληλοι, για τους οποίους δείχνετε ευαισθησία, έπρεπε να δουλεύουν στην πανδημία». Για να πάρει βέβαια πληρωμένη απάντηση από τον Χρ. Κατσώτη: «Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν στην πανδημία. Η κυβέρνηση δεν πήρε τα αντίστοιχα μέτρα να τους προστατέψει, όπως έκανε "λάστιχο" τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον Τουρισμό, και είδαμε χτες (σ.σ. την Πέμπτη 9/7) τα κρούσματα να είναι πάνω από πενήντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ