Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προσέλκυση επενδύσεων πάνω στα συντρίμμια εργασιακών δικαιωμάτων

Τα έργα στον Ερημίτη της Κέρκυρας εγκαινίασε με μια ακόμα φιέστα ο πρωθυπουργός

Την προσήλωση της κυβέρνησης στη διευκόλυνση των επενδυτών για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και στο φόρτωμα των βαρών της κρίσης στους εργαζόμενους επανέλαβε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα, μιλώντας σε άλλη μια κυβερνητική φιέστα, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής πολυτελούς θέρετρου στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση απλοποιεί γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε άμεσα να εξυπηρετούνται οι κεφαλαιοκράτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να μπορέσουμε να έχουμε στη χώρα πολλές ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να μην περνάει ο κάθε επενδυτής από μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση υπουργών για να λύνονται κάθε φορά σημειακά τα προβλήματα. Σκοπός μας είναι οι διαδικασίες να είναι γρήγορες για όλους τους επενδυτές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «πολυεπίπεδη τουριστική δραστηριότητα» που οραματίζεται η κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, συνάδει με την πολύπλευρη ανάπτυξη υποδομών και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα προσφέρει η μονάδα στην Κασσιόπη, ενώ για τους εργαζόμενους δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά μισθούς στα όρια της επιβίωσης, χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης.

Στη φιέστα παρέστη και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκ. Φλέγκερ, μεταφέροντας το μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, ο οποίος χαρακτήρισε την επένδυση «ένα σημαντικό παράδειγμα των κερδών που μπορούν να αποκομίσουν και οι δύο χώρες από τη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων».

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Κέρκυρας, με τους οποίους συναντήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί. Τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση», αναφερόμενος ειδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ έταξε και πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες αν χρειαστεί, ως ένα νέο πακέτο προνομίων στο κεφάλαιο, με εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με μια σειρά αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται με πρόσχημα τις επιπτώσεις από την πανδημία.

«Πάμε να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021, αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέλοντας να ενισχύσει τα εκβιαστικά διλήμματα υποταγής των εργαζομένων του κλάδου στους στόχους που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ