Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΑ πραγματοποίησαν την Τρίτη 14/7 σωματεία εργαζομένων και μαζικοί φορείς από περιοχές του Πειραιά, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα με τις συγκοινωνίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης μέλη της σωματειακής επιτροπής LG-CNS του ΣΕΤΗΠ και συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Στη συνάντηση που είχαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, κατέθεσαν υπόμνημα και υπογράμμισαν ότι, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το άνοιγμα τριών νέων σταθμών του μετρό, η ταλαιπωρία των κατοίκων που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες από το Πέραμα, το Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό αυξήθηκε, αφού αποκλείστηκε η απευθείας πρόσβασή τους στο κέντρο (Ομόνοια). Το ίδιο έγινε και προς πολλούς εργασιακούς χώρους στις λεωφόρους Π. Ράλλη και Πειραιώς, με την κατάργηση των γραμμών - κορμών Β18 και Γ18 και την αντικατάστασή τους από τις γραμμές 841 και 842. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της Νίκαιας και των γύρω περιοχών έχουν πλέον μόνο τη γραμμή 21 του ΗΛΠΑΠ να σηκώνει το βάρος της μετακίνησής τους στο κέντρο.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε επίσης ότι η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με βάση τη σχέση «κόστους - οφέλους» και η υποχρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ακινητοποιημένος ο μισός στόλος οχημάτων και συρμών, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλος βαθμός εντατικοποίησης της εργασίας στο προσωπικό. Φυσικό επακόλουθο είναι η αβάσταχτη ταλαιπωρία των επιβατών.

Επίσης, ζήτησαν από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να ασκήσει πίεση ώστε η LG-CNS να μην προχωρήσει στις απολύσεις (λήξη σύμβασης) 4 εργαζομένων που απασχολούνται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως και στους εργολάβους καθαριότητας να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα και να πληρώνουν στην ώρα τους τις καθαρίστριες.

Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και η ΔΑΣ ΟΑΣΑ προγραμματίζουν αγωνιστική συνέχεια, με Γενικές Συνελεύσεις στις γειτονιές και νέα κινητοποίηση, απαιτώντας συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

  • Για όλα τα παραπάνω, το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας τη λήψη μέτρων, ενώ έθεσε και το ζήτημα των απολύσεων εργαζομένων σε τμήμα του συστήματος ελέγχου και λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ