Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συγκέντρωση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας την υποστελέχωση των υπηρεσιών και απαιτώντας μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Σ. Αβραμόπουλο, ο οποίος συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Τοπικού Τμήματος Χαλκιδικής του Συλλόγου Εργαζομένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε, επίσης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Περιφέρειες (ΟΣΥΑΠΕ) και του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΠΕΚΕΜ).

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, όλες οι Διευθύνσεις της ΠΕ Χαλκιδικής λειτουργούν υποστελεχωμένες, καθώς απέμειναν να εργάζονται μόνο 78 άτομα. Ετσι βρίσκονται σε λειτουργικό αδιέξοδο κομβικές υπηρεσίες (Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ.ά.).

Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας καθώς και σε καθυστερήσεις και υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στον λαό της Χαλκιδικής.

Η ΟΣΥΑΠΕ απαιτεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας, που επιχειρεί να κουκουλώσει τα τραγικά κενά με αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντάς τους παράλληλα καθήκοντα, μετατρέποντάς τους σε εργαζόμενους - «λάστιχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ