Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Με το σύνθημα «Ο Πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα» και με πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 6 Ιούλη και θα συνεχιστεί έως τις 27 Αυγούστου, το Εργατικό Κέντρο Αρτας διοργανώνει 19 κινηματογραφικές προβολές, παιδικές παραστάσεις και λαϊκές μουσικές βραδιές, με ζωντανή μουσική και αφιερώματα στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020» του Εργατικού Κέντρου, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό τον εγκαταλελειμμένο θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» ιδιοκτησίας του δήμου Αρταίων. Με μεράκι και εθελοντική δουλειά, τα μέλη των συνδικάτων ανακαίνισαν το χώρο, με τη στήριξη του δήμου, ώστε αυτός να επαναλειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αρτας.

Με τη συμμετοχή του κοινού να είναι μεγάλη από τις πρώτες εκδηλώσεις, αποδεικνύεται η ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να έχει πρόσβαση στον πολιτισμό και την αναψυχή χωρίς φραγμούς και οικονομικά εμπόδια, αφού όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεχωρίζουν σήμερα Παρασκευή το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με τους «Μπαμ Τρελελέ», ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η εκδήλωση με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina στις 24 Ιούλη, στο πλαίσιο αφιερώματος στον κουβανικό κινηματογράφο. Η πρέσβειρα θα μιλήσει για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ενδιαφέρον στοιχείο του προγράμματος είναι επίσης οι παιδικές παραστάσεις με παραμύθια των αδελφών Γκριμ, μια δημιουργική πρόταση για μικρούς και μεγάλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ