Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλει επιχείρηση φίμωσης των εργαζομένων

«Πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα» στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι «καλούνται» από τη συντονίστρια του ΚΥ Μυτιλήνης να υπογράψουν ονομαστική κατάσταση που συνοδεύεται από το εξής απαράδεκτο έγγραφο: «Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με τη 2η ΥΠΕ, ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας».

Οπως υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο, «τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές δεν μπορούν ούτε θα καταφέρουν να κάμψουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του, τους εργαζομένους (...) Σε εργασιακούς χώρους Υγείας, όπως το ΚΥ Μυτιλήνης, το νοσηλευτικό προσωπικό εκτός των άλλων έρχεται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση, η οποία οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας και επιδείνωση των συνθηκών. Είναι υποχρεωμένοι δηλαδή, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της συντονίστριας αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας εν μέσω πανδημίας, να αντεπεξέλθουν στα "βεβαρημένα" καθήκοντά τους χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, φτάνοντας πολλές φορές σε όρια εξάντλησης λόγω των συνεχιζόμενων υπηρεσιών».

Το ΕΚ Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους του ΚΥ Μυτιλήνης να μην υπογράψουν αυτό το έγγραφο και απαιτεί από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να ζητήσει την άμεση ανάκλησή του. Διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους του ΚΥ να δοθούν τα οφειλόμενα ρεπό, να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια από τις συνεχιζόμενες βάρδιες στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ