Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνέχεια στη μάχη με δύναμη από τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις

Με καθολική συμμετοχή έγινε χτες η 24ωρη απεργία στα εργοτάξια του Μετρό και της «Intrakat», που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων με αιχμή τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο.

Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες σειρά απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων σε μεγάλα εργοτάξια εταιρειών όπως οι «ΑΚΤΩΡ», «ΑΒΑΞ», «ΜΠΑΛΛΙΑΝ», «ΡΕΝΤΕΞ».

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, «με τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά έργα της Αττικής, που ανάδοχοι είναι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία πως δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς στη χαμοζωή που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις εταιρείες αλλά και στους υπεργολάβους αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουν οι συνάδελφοι στη γραμμή του Συνδικάτου μας. Αποδεικνύει πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».

Με βάση και τη σημαντική πείρα των εργαζομένων από την προηγούμενη 10ετή κρίση, το Συνδικάτο υπογραμμίζει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για υπογραφή συμβάσεων με κατώτερο μεροκάματο τα 45 ευρώ για ανειδίκευτους, χωρίς τριετίες. Για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε».

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, καθώς μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα μετρούν οκτώ θανάτους εργαζομένων του κλάδου την ώρα της δουλειάς.

«Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια και τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης», τονίζει το Συνδικάτο. «Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει και να βάλει τις βάσεις για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και σε μικρότερους χώρους δουλειάς, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμπόρευση με το Συνδικάτο μας και τα δίκαια αιτήματά μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες δουλειάς».

Στο μεταξύ, στάση εργασίας και μαζική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων το σχέδιο της «ΑΚΤΩΡ» για μειώσεις μισθών και «εθελούσιες» αποχωρήσεις. Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ