Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισραηλινά UAV στη Σκύρο

Ισραηλινά UAV τύπου «IAI Heron» έφτασαν στην αεροπορική βάση της Σκύρου, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Μαζί ήρθαν και Ισραηλινοί τεχνικοί που θα εκπαιδεύσουν τους Ελληνες χειριστές τους. Σκοπός, επισήμως, η φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβρη, στη Βουλή, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για πρόγραμμα απόκτησης τριών στοιχείων UAV από τις ΗΠΑ «με στρατηγικές - εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη», συμπληρώνοντας ότι είχε ήδη προκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ως ξεχωριστό υποπρόγραμμα, η απόκτηση δύο ακόμα UAV ισραηλινής κατασκευής.

Η ενοικίασή τους γίνεται με σύστημα leasing για τρία χρόνια, ενώ μετά το πέρας της τριετίας υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τους. Το εν λόγω UAV έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση του, ενώ με βεβαιότητα θα αξιοποιηθεί για τον έλεγχο εκτεταμένων θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο και των αντίστοιχων ΝΑΤΟικών αποστολών, για να δίνει εικόνα για την κίνηση πλοίων και αεροσκαφών αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ