Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Λειτουργικές βελτιώσεις» για την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου

Σε «λειτουργικές βελτιώσεις» στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης με στόχο την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα και από την ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ για το «Ταμείο Ανάκαμψης» και του σχεδίου της Επιτροπής Πισσαρίδη.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χτες το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα, ο οποίος τόνισε ότι αυτές οι βελτιώσεις εστιάζουν στους τομείς της οικονομίας, εργασίας, Υγείας, ανάπτυξης και περιβάλλοντος και ότι με τις αλλαγές επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, «η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων», των προερχόμενων από το περιλάλητο «Ταμείο Ανάκαμψης».

Με βάση αυτά, οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν αφορούν: Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, με βασικό ρόλο τον συντονισμό για το «Ταμείο Ανάκαμψης», την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, την τοποθέτηση του Ν. Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, Τετάρτη, στις 13.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ