Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
478 κρούσματα σε τρεις μέρες

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χτες τα νέα κρούσματα κορονοϊού από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ήταν 126, εκ των οποίων τα 36 είναι εισαγόμενα (10 διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 17 σε μετανάστες που αφίχθηκαν στη Μυτιλήνη), 38 κρούσματα στην Αττική (εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στο εσωτερικό της χώρας), 18 στη Θεσσαλονίκη (εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα), 5 κρούσματα στη Λάρισα, από 3 κρούσματα σε Ηράκλειο Κρήτης, Καστοριά, Μαγνησία, Πέλλα, Χαλκιδική (2 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο ελαιουργίας), από 2 κρούσματα σε Δωδεκάνησα, Κέρκυρα, Κόρινθο, Τρίκαλα, από 1 κρούσμα σε Βοιωτία, Εβρο, Ηλεία, Καβάλα, Πρέβεζα, Σέρρες.

Μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε τα κρούσματα ήταν 352 (την Κυριακή 203), εκ των οποίων τα 58 είναι εισαγόμενα (51 στις πύλες εισόδου και 7 προσήλθαν αυτοβούλως), 64 κρούσματα στην Αττική (εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα), 78 στη Θεσσαλονίκη, 54 στη Χαλκιδική (τα 50 συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας), 18 στη Λάρισα, 9 στην Κέρκυρα, 8 στην Καβάλα, 5 στον Εβρο και στη Ροδόπη, από 4 σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ημαθία, Μαγνησία και Ξάνθη, από 3 σε Πέλλα, Τρίκαλα και Σέρρες, από 2 σε Αργολίδα, Γιάννενα, Βοιωτία, Δράμα, Καστοριά, Φλώρινα, Χανιά, Κορινθία, Ηράκλειο, Πιερία, από 1 σε Κιλκίς και Κοζάνη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.749 (ημερήσια μεταβολή +2.2%). 24 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (την 1η Αυγούστου ήταν 10), με διάμεση ηλικία τα 63 έτη. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Αλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας το σύνολο των καταγεγραμμένων θανάτων στους 213, με διάμεση ηλικία των θανόντων τα 76 έτη.

Και το όριο των 20 εκατομμυρίων μολύνσεων παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό ξεπεράστηκε τις προηγούμενες μέρες, καταγράφοντας σε πολλές χώρες αναζωπύρωση της πανδημίας και νέες εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ