Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

H υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (8/8) αφορά: Εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημόσιων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, μη συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης.

Χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όλων των επιβατηγών και επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων, των ημερόπλοιων, των θαλασσίων ταξί και των λαντζών. Στα πλοία και σκάφη του πρώτου εδαφίου απαγορεύεται η οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης.

Από την προαναφερθείσα υποχρέωση εξαιρούνται

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.

150 ευρώ πρόστιμο προβλέπεται στην περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες και επιχειρήσεων. Σε περίπτωση που η παράβαση αφορά πλοία, επιβάλλεται επίσης πρόστιμο 1.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη, στον διαχειριστή και τον πλοίαρχο. Η απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ