Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσίαση του βιβλίου «Αφηγήσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό»

Στο πλαίσιο του αγώνα και των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από τους μαζικούς φορείς της περιοχής, ενάντια στην προωθούμενη παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων στα επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με τις ΑΠΕ και την απελευθερωμένη αγορά Ενέργειας, που προαναγγέλλουν μια βιβλική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 14 Αυγούστου στο Νεοχώρι (πλατεία Αγίου Γεωργίου) στις 7.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Μούστου (Δάφνη) με τίτλο «Αφηγήσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό». Την παρουσίαση θα κάνει ο Θανάσης Λεκάτης, μέλος της Επιτροπής Αρχείου του ΚΚΕ.

Το βιβλίο αποτελεί φωτογραφική ανατύπωση της έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει από τις «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις». Το διήγημα του Μενέλαου Μούστου - Δάφνη, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος μετείχε στο ηρωικό πέρασμα της Νιάλας και κατέγραψε όλη την εξέλιξη του ηρωικού αυτού αγώνα. Από τις μάχες που δόθηκαν λίγο έξω απ' την Καρδίτσα, το πέρασμα στα Πετρίλια, μετά στα Βραγγιανά κι ύστερα απ' τη Νιάλα στη Σάικα. Την τραγωδία με τη χιονοθύελλα στον αυχένα έως και την εκτέλεση των πολιτικών στελεχών του ΚΚΕ, που πιάστηκαν αφού πάγωσαν πάνω στον αυχένα της Νιάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ