Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Πέντε νεκροί χτες και 204 κρούσματα

Πέντε άνθρωποι ακόμα έχασαν χτες τη μάχη για τη ζωή, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 221. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα, μετά τον προχτεσινό αριθμό - ρεκόρ των 262. Η εξέλιξη της κατάστασης επιβεβαιώνει ότι το «άνοιγμα» του Τουρισμού με τους όρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εκτόξευσε τα κρούσματα, την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει απολύτως αθωράκιστο.

Οπως αναφέρουν λοιμωξιολόγοι, είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει ξεπεράσει πλέον το 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα που αφορούν τη γεωγραφική επέκταση του περιορισμού στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, περαιτέρω μείωση των συμμετεχόντων σε κοινωνικές εκδηλώσεις κ.ά. Ωστόσο, πέρα από τα παραπάνω διαχειριστικά μέτρα, δεν ακούγεται κουβέντα για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της ζωής του λαού, όπως είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η γενναία και επαρκής αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, άνοιγμα 3.500 δημόσιων κρεβατιών ΜΕΘ με τον κατάλληλο εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ανησυχία των επιδημιολόγων, ότι η χώρα βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι μέσα στο δεύτερο κύμα, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία για την πορεία της νόσου των δύο τελευταίων ημερών, όπου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 468 κρούσματα, διάσπαρτα σχεδόν σε όλη τη χώρα, και συνολικά 7 νεκροί.

Από τα 204 νέα κρούσματα στην Αττική εντοπίστηκαν 64, στη Θεσσαλονίκη 37 (τα 5 σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων), 12 στη Λάρισα, 8 στην Αργολίδα, 5 στον Εβρο, από 4 στις Κυκλάδες και Χαλκιδική, από 3 σε Μαγνησία, Μεσσηνία, από 2 σε Δωδεκάνησα, Ηλεία, Ημαθία, Ηράκλειο, Κιλκίς, Λέσβο, από 1 σε Αχαΐα, Εύβοια, Ζάκυνθο, Θεσπρωτία, Καρδίτσα, Καστοριά, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Κόρινθος, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα, Σάμο, Ροδόπη, Σέρρες, Χανιά, Χίο. 12 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

22 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ