Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Τα... γιουσουφάκια του ευρω-ΝΑΤΟικού «συνδικάτου»

Τα τελευταία 5 χρόνια, από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Κ. Σημίτης, δεν είχε υπάρξει Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που να μην επαναλαμβανόταν ότι η ΚΕΠΠΑ θα προστάτευε τα σύνορα της Ελλάδας!

«Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας είναι η εγγύηση των συνόρων μας, τα σύνορά μας είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, είμαστε στην ΕΕ γιατί μας προστατεύει τα σύνορα, ο ευρωστρατός είναι ο στρατός που θα διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας», ήταν μερικά από τα χιλιάδες και χιλιάδες παραμύθια με τα οποία οι κυβερνώντες (όπως και οι της ΝΔ) φλόμωναν τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια.

***

Η ιστορία είναι παλιά:

  • Οταν το 1996 προέκυψε το θέμα των Ιμίων, ο κ. Σημίτης έλεγε ότι στο πλαίσιο της ΚΕΠΠΑ η Τουρκία δε θα τολμούσε να προβαίνει σε ανάλογες προκλήσεις στο μέλλον, γιατί τότε θα είχε να κάνει με την ΕΕ, αφού η επιθετική της διάθεση εναντίον της Ελλάδας θα ισοδυναμούσε με επιθετική διάθεση εναντίον των συνόρων της ΕΕ! Ζήτω, λοιπόν, η ΚΕΠΠΑ, ζήτω και ο ευρωστρατός!
  • Στο Τάμπερε, το 1999, ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι «δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», γιατί, όπως... εξηγούσε, στο πλαίσιο της ΚΕΠΠΑ και του ευρωστρατού η Ελλάδα θα έβρισκε το φύλακα άγγελό της και θα διασφαλίζονταν τα σύνορα και η κυριαρχία της...
  • Οταν συνυπέγραφαν οι κυβερνώντες το έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, δικαιολογούσαν τη στάση τους λέγοντας ότι δε θα έπρεπε να απομονωθούν από την ΕΕ, διότι την είχαμε ανάγκη την ΕΕ, αφού μόλις θα γινόταν η ΚΕΠΠΑ και ο ευρωστρατός, αυτή, τάχα, θα ήταν η εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας.

Ολα αυτά τα ακούσαμε και τα είπαν χιλιάδες φορές. Σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, σε όλες τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων, σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σε κάθε επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στην Ελλάδα, η επανάληψη ήταν μονότονη:

ΚΕΠΠΑ + ευρωστρατός = Εδαφική ασφάλεια της Ελλάδας!

***

Κι όμως!

Ο «ΠΑΣΟΚισμός» για μια ακόμα φορά χτύπησε! Οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια τους βαρεθήκαμε στο ρόλο του «ΚΕΠΠΑ-τζή» και του «ευρωστρατάρχη», οι ίδιοι άνθρωποι που επισήμως και ανεπισήμως δήλωναν ότι ήθελαν την πολιτική ενοποίηση της ΕΕ (και ταυτόχρονα τη στρατιωτικοποίησή της) γιατί αυτό θα εξασφάλιζε, δήθεν, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας έναντι τρίτων, οι ίδιοι που έλεγαν ότι προχωρούν στην πολιτική της «βήμα προς βήμα προσέγγισης» με την Τουρκία και ότι προωθούν τον εξευρωπαϊσμό της τελευταίας για να ακυρώσουν, υποτίθεται, τις επεκτατικές της βλέψεις στο Αιγαίο, τώρα «τα κάνουν όλα τούμπα»!

Τώρα αρχίζουν να σφυρίζουν κλέφτικα και, με ύφος που συνιστά το επιστέγασμα μιας απίθανης πολιτικής αγυρτείας, έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι αυτοί ό,τι λέγανε (για τον ευρωστρατό) σωστά τα λέγανε, αλλά εμείς είμαστε που... δεν τα είχαμε καταλάβει καλά τα πράγματα με τον ευρωστρατό!!!

***

Τώρα, λοιπόν, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, τώρα που στο Λάακεν όλοι οι μύθοι και όλα τα ψέματα κατέρρευσαν, έρχονται με προεξάρχοντα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μας λένε ότι ναι μεν «ζήτω η ΕΕ», αλλά «όχι βρε παιδιά πως η ΕΕ θα μας φυλάει και τα σύνορα», «ποιος το είπε αυτό», «κάποια παρεξήγηση έγινε», «λάθος καταλάβατε»!!!

  • Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχετε αντιληφθεί ότι ο ευρωστρατός δε θα ασχολείται με θέματα εντός της ΕΕ, έλεγε πριν λίγες μέρες ο Πρωτόπαππας!
  • Μάλλον το πρόβλημά σας «θα οφείλεται σε κακή ενημέρωση και κακή γνώση του όλου θέματος», έλεγε πριν λίγες μέρες ο Πρωτόπαππας στους δημοσιογράφους!
  • Ναι μεν «ο ευρωστρατός είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας, ομαλότητας», αλλά «για περιοχές εκτός της ΕΕ», έλεγε πριν λίγες μέρες ο Πρωτόπαππας!

Δηλαδή; Δηλαδή, τώρα ομολογούν ότι και να μπει στην ΕΕ η Τουρκία, για την Ελλάδα το πρόβλημα παραμένει, αφού ο ευρωστρατός ασχολείται με τα... πέραν της ΕΕ! Και αν υπάρξει διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας τι θα κάνει ο ευρωστρατός; «Μα δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του ευρωστρατού, να παρεμβαίνει σε διενέξεις αυτού του τύπου;», απάντησε προχτές ο Πρωτόπαππας!!!

***

Επαναλαμβάνουμε: Αυτά λένε (τώρα) όσοι μέχρι χτες παρουσίαζαν την ΕΕ ως «προστάτιδα δύναμη» της Ελλάδας!

Συμπέρασμα: Χτες κορόιδευαν το λαό. Σήμερα τον κοροϊδεύουν δυο φορές! Σήμερα που καταπίπτουν όλα τα «επιχειρήματά τους» για την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ΕΕ, σήμερα που αποδείχτηκε μια πομφόλυγα η θεωρία ότι «είμαστε στην ΕΕ για το καλό της δημοκρατίας αλλά και για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σήμερα λοιπόν που όλα τα παραμύθια αποκαλύφθηκαν, το άλλαξαν το τροπάρι και θέλουν να μας εμφανίσουν ως άτομα μειωμένων διανοητικών ικανοτήτων, ότι «δεν καταλάβαμε καλά», λέει, και ότι είμαστε «ηλίθιοι»! Και γιατί έχουν το θράσος να λένε ότι ο λαός είναι «ηλίθιος»; Μα γιατί τους πίστεψε και εγκλωβίστηκε στις αυταπάτες και στις απάτες που αυτοί σερβίρουν 20 χρόνια!

***

Η εξέλιξη με τον «ευρωστρατό» αποτελεί μια πολύ καλή ακτινογραφία του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας.

Με δυο λόγια, οι κυβερνώντες και οι «γαλαζο-ποικιλόχρωμοι» «συν-ευρωπαϊστές», αν και δειλά, εντούτοις ομολογούσαν κατά καιρούς ότι είναι ραγιάδες, μόνο που υποτίθεται ότι είχαν και ένα άλλοθι για να είναι ραγιάδες: Ισχυρίζονταν ότι διά του... ραγιαδισμού απέναντι στις πολυεθνικές και στον ιμπεριαλισμό των Βρυξελλών, προστάτευαν την Ελλάδα! Βλακώδης και πολιτικά ανερμάτιστος ο ισχυρισμός, αλλά ωστόσο ήταν ένας ισχυρισμός.

Αλλά τώρα τι μας λένε; Τώρα μας ομολογούν ότι συνεχίζουν να είναι ραγιάδες, ότι τους αρέσει να είναι ραγιάδες, ότι τρελαίνονται να είναι υπαλληλάκια του Σρέντερ, ότι παθιάζονται να κάνουν κωλοτούμπες στον Μπλερ όταν αυτός συναγελάζεται με τον Ετσεβίτ, αλλά τώρα πια τα κάνουν όλα αυτά... χωρίς λόγο, ότι τώρα πλέον είναι ραγιάδες, αλλά χωρίς κανένα άλλοθι! Είναι, δηλαδή, ραγιάδες στο τετράγωνο!

***

«

Δεν είχαμε καταλάβει καλά», λοιπόν... Ιδού η νέα προπαγανδιστική τους αθλιότητα. Αντίθετα, βέβαια, αυτοί τα είχαν καταλάβει όλα...

Μόνο που η αλήθεια είναι... ελαφρώς διαφορετική. Γιατί και οι πέτρες γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο, ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που λέγαμε ότι «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Αντίθετα, αυτοί που είχαν καταλάβει, μας έλεγαν (πριν τα γυρίσουν) ότι μας μετέτρεψαν σε νομαρχία της ΕΕ για να προστατευτεί το Αιγαίο και η Κύπρος! Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι ότι στην ΕΕ θα ισχύει ό,τι και στο ΝΑΤΟ! Στα παλιά της τα παπούτσια της ΕΕ - όπως και του ΝΑΤΟ - αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα! Εντούτοις, οι κύριοι, συνεχίζουν τις κωλοτούμπες!

Το συμπέρασμα είναι ότι εμείς τα είχαμε καταλάβει όλα πολύ καλά και από πολύ νωρίς. Το είχαμε καταλάβει ότι αυτοί οι κύριοι, οι κύριοι που μας έβαλαν και μας κρατάνε στην ΕΕ, σε ένα συνδικάτο ίδιο με το ΝΑΤΟ, εκτός από πολιτική αγυρτεία έχουν - δυστυχώς για τον τόπο - και μια ακόμα ιδιότητα: Είναι, επαναλαμβάνουμε, ραγιάδες και... γιουσουφάκια των Βρυξελλών άνευ λόγου (πλην των λόγων που άπτονται των συμφερόντων του Λάτση και του Βαρδινογιάννη) και χωρίς κανένα, πλέον, άλλοθι!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ