Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΑΤΑ
Στέλεχος του ΚΚΕ σύρθηκε στο κρατητήριο επειδή έσβηνε συνθήματα φασιστοειδών!

Στο κελί του Αστυνομικού Τμήματος Σπάτων - Αρτέμιδας πέρασε το χτεσινό του πρωί ο Βασίλης Κουτρουμπίνης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων - Αρτέμιδας, μετά από αναίτια προσαγωγή του.

Πιο συγκεκριμένα, η δικαιολογία των αστυνομικών που τον έσυραν στο ΑΤ και τον πέταξαν για κάμποση ώρα μέσα στο κρατητήριο ήταν ότι έσβηνε συνθήματα φασιστοειδών έξω από σχολείο της περιοχής! Τον κατηγόρησαν μάλιστα για «φθορά ξένης περιουσίας» επειδή ξεβρώμιζε την περιοχή από το δηλητήριο που σπέρνουν οι φασίστες και τον άφησαν ελεύθερο μετά από πολλές ώρες και κάμποσες παρεμβάσεις του Κόμματος και φορέων της περιοχής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα συνθήματα των φασιστοειδών που προσπάθησε να προστατέψει η αστυνομία από τη «φθορά», ήταν και κάτι «ψεκασμένα» ενάντια στη χρήση μάσκας!

Παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής απαίτησε από την πρώτη στιγμή να αφεθεί ελεύθερος, καλώντας τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες της αστυνομίας «που προσπαθούν να βγάλουν λάδι τους ναζιστές εγκληματίες».

Σε καταγγελία της η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι είναι τουλάχιστον προκλητική η συγκεκριμένη πράξη του ΑΤ Σπάτων - Αρτέμιδας με την αναίτια κράτησή του, την ώρα που οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. «Προκαλεί η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτοί που νομίζουν ότι με προσαγωγές, απειλές, κάνοντας πλάτη στην ουσία στην πολιτική που θέλει τα παιδιά μας στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες σε κοντέινερ και 25άρια τμήματα θα σταματήσουν τη δράση των κομμουνιστών, πλανώνται οικτρά». «Πεισμώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής της ΚΝΕ, καταδικάζοντας την προσαγωγή του στελέχους του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ