Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ.-- Με ποσοστό σχεδόν 91%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, επανεξελέγη Πρόεδρος του Τατζικιστάν ο Ιμομάλι Ραχμάν, στις εκλογές της Κυριακής. Μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχάρη τον Ραχμάν, «επιβεβαιώνοντας» τη συνέχιση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης προς όφελος της «ασφάλειας και σταθερότητας στην Κεντρική Ασία».

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Οι Αμερικανοί ακαδημαϊκοί Πολ Μίλγκρομ, 72 ετών, και Ρόμπερτ Γουίλσον, 83 ετών, τιμήθηκαν χτες με το Νόμπελ Οικονομίας 2020 για την εργασία τους σχετικά με τις δημοπρασίες, η οποία χαιρετίστηκε ως επωφελής για πωλητές και αγοραστές σε όλο τον κόσμο, είτε αυτές αφορούν αλιευτικές ποσοστώσεις είτε αερολιμενικές χρονοθυρίδες (σλοτ).

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σημειώθηκαν την Κυριακή από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην ιστορική αγορά της πόλης Αχβάζ του νότιου Ιράν. Η έκρηξη αποδίδεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες εκρήξεις και πυρκαγιές στο Ιράν, ορισμένες εκ των οποίων σε «ευαίσθητες» βιομηχανικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ