Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απεργιακό μήνυμα κόντρα σε εκβιασμούς και απεργοσπασία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιήθηκε χτες μετά από κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και στα ΚΤΕΛ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Η απεργιακή κινητοποίηση έγινε ενάντια στην τραγική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των ίδιων των εργαζομένων, καθώς ο συνωστισμός στα ΜΜΜ τα έχει μετατρέψει σε «υγειονομικές βόμβες». Ακόμα, εκδήλωσε την αντίθεση των εργαζομένων στα μέτρα της κυβέρνησης για παράδοση μέρους των αστικών συγκοινωνιών στα ΚΤΕΛ και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι, παρά τα συνεχή απεργοσπαστικά δελτία Τύπου των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα σωματεία της ΟΣΥ ΑΕ (λεωφορεία και τρόλεϊ), εκατοντάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία. Σε περίπου 500 έφθασαν οι απεργοί στα λεωφορεία και στο 40% - 50% των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Χαρακτηριστικό μάλιστα των πιέσεων ήταν το μήνυμα που στελνόταν παραμονή της απεργίας στα κινητά των εργαζομένων στα τρόλεϊ: Διέδιδε το ψέμα ότι η απεργία γίνεται για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΚΤΕΛ, λέγοντας «για να περάσουν αιτήματα των ΚΤΕΛ αποφάσισαν εν κρυπτώ απεργία», εκφόβιζε, χρησιμοποιώντας την προβοκάτσια της κυβέρνησης ότι η απεργία «στρέφει τον κόσμο εναντίον μας» και κατέληγε «Δεν απεργούμε»!

Μέτωπο για την προστασία του λαού και των δικαιωμάτων

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει «τους συναδέλφους, που, παρά τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τις απειλές, έδωσαν δυναμική απεργιακή απάντηση, διεκδικώντας μέτρα προστασίας του λαού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων τους, που γίνονται βορά στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων που διεκδικούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου.

Οι ταξικές δυνάμεις στις αστικές συγκοινωνίες εδώ και μέρες έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, κόντρα στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράστηκε κυρίως μέσα από τις παρατάξεις των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ. Η απεργιακή μάχη αποτελεί παρακαταθήκη και αποδεικνύει τις διαθέσεις των εργαζομένων να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την οργάνωση της πάλης μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που οι εργαζόμενοι, όπως σήμερα, θα δώσουν τη μάχη, θα στήσουν μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και των δικαιωμάτων τους. Για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων απέναντι στην κυβέρνηση και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ