Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση και τον αυταρχισμό

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη χτεσινή αγωνιστική - απεργιακή κινητοποίηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που από τα Προπύλαια κατέληξαν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Τόσο στην πορεία, όσο και στη συγκέντρωση κυριάρχησαν το μαχητικό πνεύμα, ο αγωνιστικός νεανικός παλμός, το πείσμα του ανυποχώρητου αγώνα.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απεργοί του δημόσιου τομέα, έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το μήνυμα ήταν καθαρό και δυνατό: Ο αγώνας των παιδιών μας είναι και δικός μας, είναι δίκαιος. Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος, είναι το μέλλον.

Ολοι μαζί απαιτήσαμε, εδώ και τώρα, την ενίσχυση, θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, του δημόσιου σχολείου, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, να τρομοκρατήσει τους μαθητές κι εργαζόμενους με σωματικές έρευνες, μπλόκα και συλλήψεις γύρω - γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης, έπεσε στο κενό. Στο κενό θα πέσουν κι όλα τα σχέδια και τα αντεργατικά νομοθετήματα που απεργάζεται σε βάρος των Συνδικάτων και των λαϊκών αγώνων.

Η πρωτοφανής βία, η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση που ακολούθησε απέναντι σε παιδιά 15 ετών που διαδήλωναν με το χαμόγελο στα χείλη και με τον πιο ειρηνικό τρόπο, δείχνει όχι μόνο τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, αλλά και το μίσος που έχει απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, το φόβο που την κυριεύει η οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποτελεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης της πάλης, καθήκον στο οποίο καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ