Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σφοδρή σύγκρουση πολεμικού σκάφους με εμπορικό πλοίο

Το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» μετά τη σύγκρουση

Eurokinissi

Το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» μετά τη σύγκρουση
Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και τεράστιου κοντεϊνεράδικου πλοίου έγινε χτες, λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, μπροστά στη ράδα (αγκυροβόλιο) του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, το εμπορικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερς «MAERSK LAUNCESTON» με σημαία Πορτογαλίας, καθώς είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια, ενώ έπλεε νοτιοανατολικά μέσα στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, συγκρούστηκε με το πλοίο «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» του Πολεμικού Ναυτικού με 27 άτομα πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση υπήρξαν δύο ελαφρά τραυματισμένοι, μέλη του πληρώματος του «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο, ενώ έχει «φύγει» τελείως η πρύμνη του πολεμικού σκάφους. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πολεμικού σκάφους επιβιβάστηκα σώοι σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Το «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» μεταφέρθηκε με ρυμουλκά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όχι για να επισκευαστεί, όπως έλεγαν πληροφορίες, αλλά για να διασωθούν τουλάχιστον τα ρομποτικά μηχανήματα που διαθέτει για την ανίχνευση των ναρκών.

Από το πλήρωμα του κοντεϊνεράδικου δεν αναφέρθηκε καμία υλική ζημιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου, ενώ συνελήφθη ο πλοίαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ