Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Οι μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία φέρνουν ήδη «διαλογή» ασθενών

Κατέληξε σε νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ ηλικιωμένος από το ιδιωτικό γηροκομείο στα Γιάννενα

Κατέληξε χτες το πρωί 92χρονος άνδρας που είχε νοσήσει από Covid-19 στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων με τα δεκάδες κρούσματα.

Ο 92χρονος, που αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών λόγω έλλειψης κρεβατιών Covid-19 στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών ωστόσο δεν διαθέτει μονάδα Λοιμωδών, ούτε ΜΕΘ-Covid, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που η κατάσταση του ασθενούς επιδεινωθεί περαιτέρω, όπως και έγινε. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει ασθενείς με Covid-19 και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, χωρίς να του έχει δοθεί αντίστοιχη εκπαίδευση για αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, επιβεβαιώνεται ότι οι τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία οδηγούν ήδη στην πράξη σε «διαλογή» ασθενών, με ηλικιωμένους να μεταφέρονται σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ και τα μέσα να τους περιθάλψουν.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των ηλικιωμένων ασθενών που εξακολουθούν να μένουν στο συγκεκριμένο γηροκομείο παρότι η ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο είναι επιβεβλημένη... αλλά δεν υπάρχουν κλίνες!

Τις τραγικές αυτές εξελίξεις και τις επικίνδυνες συνέπειες αυτής της διαχείρισης έχει ήδη καταγγείλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ