Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκρηκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σχόλιο της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σε νοσοκομείο «μίας νόσου» μετατρέπεται το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά Covid-19 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς διαθέτει το σύνολο των 6 κλινών ΜΕΘ ολόκληρης της Περιφέρειας.

Τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου παύουν τη λειτουργία τους, ενώ η Ορθοπαιδική κλινική μετατρέπεται σε κλινική για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια ώρα, στην κλινική Covid του νοσοκομείου άρχισαν να καταφτάνουν ασθενείς από νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς την Τρίτη διακομίστηκαν για νοσηλεία στην Πτολεμαΐδα ένας ασθενής από τα Γιαννιτσά και άλλος ένας από τις Σέρρες.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου η Παθολογική κλινική μετατρέπεται σε κλινική Covid ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες υποδοχής κρουσμάτων από άλλες περιοχές, ενώ ήδη το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο νοσοκομείο υποδεχόταν από την Κοζάνη ασθενείς εκτός κορονοϊού για νοσηλεία.

Παράλληλα, στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, η πτέρυγα της Παθολογικής κλινικής, με 45 κλίνες (25 από τις οποίες είναι «δανεικές» από άλλες κλινικές), περιθάλπει ασθενείς με κορονοϊό και λειτουργεί στο 180%, ενώ για τις ανάγκες νοσηλείας άλλων περιστατικών χρησιμοποιούνται κλίνες από τη Χειρουργική, την Καρδιολογική και τη Μαιευτική κλινική.

Σε σχόλιό της για τις δηλώσεις περί «ετοιμότητας» των νοσοκομείων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η Επιτροπή Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι εκρηκτική, που η πληρότητα σε κλίνες στην Παθολογική του ΓΝ Κοζάνης αγγίζει το 180%, που τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία έχουν ανασταλεί κατά 80% και που έχει ανασταλεί ουσιαστικά η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του "Μποδοσάκειου", είναι τουλάχιστον προκλητικά και επικίνδυνα τα δημοσιεύματα περί ετοιμότητας όλων των νοσοκομείων της περιοχής μας για υποδοχή ασθενών με κορονοϊό που θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη!

Τα βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση εφησυχασμό και τέτοιου είδους επικίνδυνες ενέργειες.

Μόνη λύση, η εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών υποδομών όλων των περιοχών που βρίσκονται στο "κόκκινο" και η ένταξή τους σε έναν συνολικό σχεδιασμό αντιμετώπισης του 2ου επιδημικού κύματος. Η όποια ολιγωρία από δω και στο εξής θα βαραίνει την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ