Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ελεύθερος Παλαιστίνιος απεργός πείνας

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν πως σταματούν την επιβολή «διοικητικής κράτησης» σε βάρος του Παλαιστίνιου Μάχιρ αλ Ακχράς, μετά από απεργία πείνας 103 ημερών που ολοκλήρωσε την Παρασκευή διαμαρτυρόμενος για την άδικη και παράνομη φυλάκισή του.

Ο 48χρονος Παλαιστίνιος, πατέρας έξι παιδιών, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μετά τις 26 Νοέμβρη καθώς έως τότε θα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ λόγω προβλημάτων στην υγεία που υπέστη από την πολυήμερη απεργία πείνας.

Ο Ακχράς είχε συλληφθεί και κρατούνταν δίχως απαγγελία κατηγοριών, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Ο αγώνας του υποστηρίχτηκε από διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ, το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα της Αραβικής Μειονότητας στο Ισραήλ, ο Σύνδεσμος Ανταμπίρ για την Υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Κρατουμένων και η Δημόσια Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ.

  • Στο μεταξύ, προχτές πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι η πρώτη προσγείωση αεροσκάφους που μετέφερε δεκάδες Ισραηλινούς τουρίστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πτήση της εταιρείας «Fly Dubai». Η πτήση FZ8194 ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 μ.μ. με αεροσκάφος τύπου «Μπόινγκ 737» που είχε απογειωθεί από το ισραηλινό αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ