Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργία εκπαιδευτικών για ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία

Σε 24ωρη απεργία ή αποχή από τα καθήκοντά τους κατεβαίνουν σήμερα, Τρίτη 10 Νοέμβρη, οι δάσκαλοι στη Γαλλία, καταγγέλλοντας τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη και τα μέτρα προστασίας στην Εκπαίδευση είναι ελλιπή. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη μη αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ζήτημα που άλλωστε και στη χώρα μας έχουν αναδείξει οι κινητοποιήσεις των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, των εκπαιδευτικών και των γονιών τον προηγούμενο μήνα, κάτι που δείχνει ότι κοινή στάση των αστικών κυβερνήσεων είναι να βλέπουν τη δημόσια υγεία ως κόστος.

Σύσσωμα τα συνδικάτα που υποστηρίζουν τη διαμαρτυρία αποκαλούν τη 10η Νοέμβρη «μέρα υγειονομικής απεργίας των εκπαιδευτικών» τονίζοντας ότι «δεν αρκεί η επιβολή των πρωτοκόλλων εάν δεν έχουν εξασφαλισθεί οι συνθήκες υλοποίησής τους».

Σημειώνουν ότι είναι αδύνατο να διατηρηθούν οι αποστάσεις στις τάξεις, στους διαδρόμους και τις αυλές. Η βασική τους διεκδίκηση είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών με διπλασιασμό των τάξεων. Ζητούν επίσης την αναπλήρωση των νοσοκόμων στα σχολικά ιατρεία που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια καθώς και την αύξηση των βοηθών εκπαίδευσης για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Η αρχή των κινητοποιήσεων έγινε από την προηγούμενη κιόλας βδομάδα, στην Τουλούζη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ