Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Καταστροφικό το πέρασμα του κυκλώνα «Ητα»

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο κυκλώνας «Ητα» που χτύπησε την περασμένη βδομάδα την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Αφησε τουλάχιστον 180 νεκρούς ενώ έπληξε συνολικά 6 χώρες. Ο κυκλώνας, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα, άφησε πίσω του καταστροφές και νεκρούς στον Παναμά, στην Κόστα Ρίκα, στη Νικαράγουα, στην Ονδούρα και το Μεξικό. Πέρασε από την Κούβα - όπου δεν έχουν αναφερθεί θύματα - και κατευθύνθηκε προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η έκταση των καταστροφών ανακάλεσε στη μνήμη αρκετών τον κυκλώνα «Μιτς», που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 10.000 ανθρώπους στην Κεντρική Αμερική το 1998.

Το χωριό Κουέχα, στο βόρειο τμήμα της Γουατεμάλας, θάφτηκε σχεδόν ολόκληρο κάτω από όγκους λάσπης έπειτα από κατολίσθηση. Οι πλημμύρες και οι κομμένοι δρόμοι εμπόδιζαν τις ομάδες διάσωσης να φθάσουν στο χωριό έως την Κυριακή.

Επίσης, από συντριβή αεροπλάνου μεταφοράς βοήθειας στους πληγέντες από τον κυκλώνα σκοτώθηκαν την Κυριακή δύο άνθρωποι, ο πιλότος και ένα ακόμα άτομο. Το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη το μεσημέρι, μερικά λεπτά αφότου είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο «La Aurora» της πρωτεύουσας με προορισμό την περιφέρεια Αλτα Βεραπάς.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται αλλά μάλλον σχετίζονται με τις κακές καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ