Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 22 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγκληματικά απαράδεκτοι κυβέρνηση και κλινικάρχες

«Επρεπε ήδη οι κλινικές να είναι έτοιμες με επαρκή εκπαιδευμένο προσωπικό και με πληρότητα φαρμάκων και αναλωσίμων. Από αυτήν την άποψη είναι εγκληματικά απαράδεκτη τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει τώρα το μπαλάκι αλλού, όσο και οι δικαιολογίες του προέδρου των Ιδιωτικών Κλινικών. Και οι δύο ήξεραν τι έρχεται, αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με το πώς θα μειώσουν τα έξοδα οι μεν και πώς θα αυξήσουν τα έσοδα οι δε».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Β. Ελλάδας. Αναδεικνύει επίσης ότι οι επιχειρηματίες της Υγείας «αντιμετωπίζουν πάντα τους ασθενείς σαν πελατεία και σαν μέσο κερδοφορίας, και γι' αυτό σήμερα θέλουν να δέχονται μόνο μη Covid περιστατικά. Μάλιστα γίναμε και μάρτυρες σκηνών με απεσταλμένους των κλινικών να κάνουν διαλογή ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια».

Αναφέρει ακόμα ότι στις ιδιωτικές κλινικές «κάθε εργαζόμενος δουλεύει για δύο, με πολύ χαμηλό μισθό, χωρίς δικαιώματα, με την εργοδοτική τρομοκρατία να σπάει κόκαλα και πολλές φορές απλήρωτος! Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που αρρώστησαν και μπήκαν σε καραντίνα δίχως να αναπληρώνονται από νέες προσλήψεις. Ουσιαστικά σήμερα βγαίνει πολύ περισσότερη δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό. Τα ΜΑΠ (σ.σ. Μέσα Ατομικής Προστασίας), όπως και στο 1ο κύμα, δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι μισθοί συνεχίζουν την κατρακύλα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει κλαδική Σύμβαση Εργασίας. Υπάρχουν κλινικές, μεταξύ των οποίων και η "Σαραφιανός" που επιτάχτηκε, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο το 2020».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ