Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Καταγγέλλει τις διεργασίες για τον χώρο του ΧΥΤΑ

Ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλεται η πρόταση για την «αεριοποίηση» αλλά και τις άλλες διεργασίες γύρω από τον χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, καταγγέλλει η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα, υπερψηφίζοντας την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα αναφέρει:

«Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλανίζει την περιοχή μας για 30 ολόκληρα χρόνια είναι η επιλογή δημιουργίας ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στον τόπο μας. Σαν Κοινότητα Βαρνάβα, τόσο εμείς όσο και οι προγενέστεροι από εμάς έχουμε αγωνιστεί και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα.

Τις προηγούμενες μέρες, φορείς του δήμου μας, που αγωνίζονται μαζί μας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Γραμματικό, εμφάνισαν την πρόταση της "αεριοποίησης". Μία λύση που εδώ και δεκαετίες προωθούν διάφοροι οικονομικοί όμιλοι.

Θεωρούμε ότι σε αυτήν την πορεία του αγώνα τέτοιες δημόσιες προτάσεις, χωρίς προηγούμενη συζήτηση, οδηγούν στον αποπροσανατολισμό των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής, την ώρα που η λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ βρίσκεται προ των πυλών. Ταυτοχρόνως προχωράει η διαδικασία δημοπράτησης της περιβόητης ΜΕΑ, για την οποία η Κοινότητά μας καλεί να σταματήσει η διαδικασία δημοπράτησης και το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει, να καταγγείλει και να πάρει πρακτικά μέτρα και κατά αυτής της διαδικασίας. Ολα τα παραπάνω έγιναν με τη διαχρονική σύμπραξη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και των στελεχών τους στην Περιφέρεια.

Η θέση μας θα πρέπει να παραμένει ξεκάθαρη. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι παντελώς ακατάλληλος για οποιαδήποτε τεχνολογία και να μας προτείνουν. Το ρέμα είναι ρέμα και δεν καμουφλάρεται, με ό,τι είδους καθρεφτάκια μας μοιράσουν.

Διεκδικούμε σταθερά: Ο χώρος του ΧΥΤΑ να γίνει χώρος Αθλητισμού, Πολιτισμού κ.λπ. Καμία εγκατάσταση ΟΕΔΑ Γραμματικού που να έχει σχέση με τα απορρίμματα. Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από τους δήμους, ανακύκλωση, μεταφορά και η όποια επεξεργασία με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Καμία ΣΔΙΤ, καμία συμμετοχή ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε όλες τις κοινότητες του δήμου καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα να συνυπογράψουν αυτή την απόφαση, η οποία θα παραδοθεί και στη διοίκηση της Περιφέρειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ