Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Συνεχίζονται την Παρασκευή οι καταθέσεις μαρτύρων

Με οριακής πλειοψηφίας βούλευμα το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την υπόθεση της «Novartis» αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασ. Θεοδώρου στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Ειδικότερα, το Δικαστικό Συμβούλιο, με επίμαχο βούλευμά του, χωρίς ιδιαίτερο σκεπτικό, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, αποφάνθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 ότι ο εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Παράλληλα, οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σημείωναν ότι έχει νομολογηθεί πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, επί του επίμαχου βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ξεκινά η όλη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων που είχε ανασταλεί μέχρι την έκδοση του βουλεύματος. Ετσι, μεθαύριο, Παρασκευή, θα προσέλθει να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά προσήλθε και κατέθεσε στις 6 Νοέμβρη 2020, αλλά ανέκυψε το ζήτημα αν έχει δυνατότητα η εισαγγελέας να υποβάλει ερωτήσεις και διακόπηκε η κατάθεση. Τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη θα καταθέσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρ. Λοβέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ