Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιδεινώνει την απαράδεκτη κατάσταση εγκλωβισμού το «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο»

Eurokinissi

Στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα της γερμανικής προεδρίας στον τομέα της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών» με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χ. Ζεεχόφερ, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του «νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο». Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε του «νέου συμφώνου», κάνοντας λόγο για «μια καλή βάση για συζήτηση, που αποτελεί ουσιαστική πρόοδο», ενώ αναμάσησε για άλλη μια φορά τα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης της ΕΕ, εξωραΐζοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά και η οποία έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«H γερμανική προεδρία θα καταγραφεί μεταξύ άλλων ως ο κομιστής του αντιδραστικού "νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο", που ουσιαστικά διαιωνίζει και επιδεινώνει περαιτέρω την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής εγκλωβισμού στα κράτη πρώτης εισόδου της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, με το Σύμφωνο ΕΕ - Τουρκίας του 2016, που αποτελεί έναν από τους λόγους που η Γερμανία, υπηρετώντας τα γεωπολιτικά, οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντά της, κάνει τα στραβά μάτια στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης. Το "νέο σύμφωνο" αφήνει άθικτο τον Κανονισμό του Δουβλίνου και βαφτίζει ως "αλληλεγγύη" το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων ανάμεσα στα κράτη - μέλη. Αυτή η πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής προδιαγράφει νέες Μόριες και κλειστές φυλακές - όπως αυτή που δρομολογούν ήδη στη Λέσβο και στα αλλά νησιά, παρά τη δίκαιη αντίδραση των κατοίκων τους - αλλά και μεγάλες δοκιμασίες και βάσανα για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Πώς τοποθετείστε στο αίτημα των Ελλήνων νησιωτών για κανένα νέο ΚΥΤ στα νησιά, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, κλείσιμο τώρα όλων των ΚΥΤ που λειτουργούν στα νησιά και απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, με μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους ώστε να μπορούν από εκεί να αιτηθούν άσυλο;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλε την κατασταλτική πολιτική ενάντια σε μετανάστες και νησιώτες (2022-02-09 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο (2021-04-15 00:00:00.0)
Αμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από το Καρά Τεπέ (2021-01-29 00:00:00.0)
Να παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου (2021-01-20 00:00:00.0)
Σε χώρο για 700 ανθρώπους ζουν περίπου 5.000! (2019-09-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το Προσφυγικό (2019-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ