Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
Επαφές για ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Την επέκταση των σχέσεων Ρωσίας - Σερβίας στον τομέα της Αμυνας συζήτησαν ο Ρώσος υφυπουργός Αμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, και ο Σέρβος πρέσβης στη Μόσχα, Μίροσλαβ Λαζάνσκι, σε χτεσινή τους συνάντηση, κι ενώ οξύνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας κ.ά. για οικονομική και γεωπολιτική επιρροή στα Βαλκάνια.

Οι δυο πλευρές «εξέτασαν τα πιεστικά ζητήματα της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και σημείωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για μια σταδιακή επέκταση των σχέσεων μεταξύ των αμυντικών υπηρεσιών των δύο χωρών», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Επίσης «συζήτησαν λεπτομερώς θέματα στρατιωτικής συνεργασίας και χαρτογράφησαν τρόπους ενεργοποίησής τους».

Ως προς τη γεωπολιτική διάσταση της πανδημίας, ο Σέρβος διπλωμάτης εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Ρώσο υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, για τη βοήθεια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και για την προμήθεια ρωσικών τανκς «T-72» στις Σερβικές Ενοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ