Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Σύσκεψη την Τρίτη 15 του Γενάρη, στις 6 μμ, στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27)

Σύσκεψη για το παλαιστινιακό πρόβλημα διοργανώνουν την Τρίτη 15 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη (ΕΕΔΔΑ).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δυο Επιτροπές υπογραμμίζουν ότι «το δράμα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται χωρίς τελειωμό. Η κυβέρνηση Σαρόν κλιμακώνει τις επιθέσεις της ενάντια στους άμαχους Παλαιστίνιους, γυναίκες και παιδιά, αδιαφορώντας για το ανθρώπινο κόστος σε ζωές και τραυματίες. Η διεθνής κοινότητα - ΗΠΑ και ΕΕ - παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο συνιστώντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Στην ουσία, αδιαφορεί για την τύχη ενός μαρτυρικού λαού, που 35 και πλέον χρόνια αγωνίζεται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, με μόνα όπλα τη θέλησή του για εθνικό κράτος και δικαιοσύνη».

Εμείς οι Ελληνες, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν μπορούμε να στοιχιστούμε ούτε με τα κελεύσματα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ούτε να δεχτούμε την επαμφοτερίζουσα στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και σε όλους όσοι θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά, Ισραηλινούς και Αραβες, με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη των Γραμματειών των Επιτροπών, καλούν την επόμενη Τρίτη, κάθε οργάνωση, κάθε φορέα που πονάει για την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού και για την ειρήνη στην περιοχή. Στόχος της συνάντησης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Να προγραμματίσουμε όλοι μας εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστινίους, να διακηρύξουμε τη θέλησή μας για ειρηνική συμβίωση των λαών της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ