Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασαν πλήθος Λαρισαίων και εκπροσώπων μαζικών φορέων, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Την εκδήλωση, που έγινε στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» άνοιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης της Λάρισας Γιάννης Μπαλασούλης και στο ιστορικό της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού αναφέρθηκε η Λιώ Τσιάχα, γραμματέας της Επιτροπής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θ. Παφίλης, γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο οποίος τόνισε πως τα «εγκαίνια» του 2002 έγιναν με τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, η οποία επιταχύνθηκε στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας.

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε πως στο πρόσωπο των Παλαιστινίων παρουσιάζεται ανάγλυφα η βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων», η οποία όχι μόνο αρνείται να δώσει πατρίδα και κράτος σ' ένα λαό, αλλά στηρίζει και καθοδηγεί τη γενοκτονία του. Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι στο θέμα της Παλαιστίνης δεν υπάρχουν ουδετερότητες, ίσες αποστάσεις και συμψηφισμοί, αλλά απαιτείται, με καθαρή στήριξη του αυτονόητου του δικαιώματος των Παλαιστινίων, καταδίκη του Ισραήλ και των υποστηρικτών του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Και τόνισε ότι η ΕΕΔΥΕ, ξεδιπλώνει μια πλατιά πρωτοβουλία, καλώντας το λαό και το μαζικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους.

Ο Θ. Παφίλης μίλησε και για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, χαρακτηρίζοντάς τη ρευστή και επικίνδυνη, καθώς ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σταθεροποιεί τη θέση του και ετοιμάζεται για νέες επιθέσεις.

Κατήγγειλε, επίσης, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που παίρνει ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ, τόνισε ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης είναι που δημιουργεί το έδαφος μεταχείρισης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, σαν αμερικάνικη επαρχία.

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης, υπογράμμισε, πως ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί μπορούν και πρέπει ν' αγωνιστούν σ' ένα ενιαίο μέτωπο για την αναχαίτιση της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και την ανατροπή της. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημ. Γόντικα μέλος του ΠΓ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ