Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Υποκριτικό ενδιαφέρον για τη ζωή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν μείνει άστεγοι στη μεθοριακή πόλη Μπίχατς της βορειοδυτικής Βοσνίας - Ερζεγοβίνης εξέφρασε χτες ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ, Γιόχαν Σάτλερ, «ανησυχώντας» για τη ζωή αρκετών εκατοντάδων μεταναστών που παραμένουν άστεγοι. Χαρακτήρισε την κατάσταση «απολύτως απαράδεκτη», αλλά απέφυγε να πάρει μέτρα από μέρους της ΕΕ. Από τις 23 Δεκέμβρη, όταν μια πυρκαγιά έκαψε έναν καταυλισμό κοντά στην πόλη Μπίχατς στη βορειοδυτική Βοσνία, χίλιοι μετανάστες παραμένουν άστεγοι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερό καιρό.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ κοντά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, το Σάββατο προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο Τούρκοι και τον τραυματισμό άλλων 14 ατόμων (οι τρεις Τούρκοι).

ΝΪΑΜΕΪ.-- Διαδοχικές επιθέσεις τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ σε χωριά του δυτικού Νίγηρα προκάλεσαν μέσα στο τελευταίο τριήμερο το θάνατο τουλάχιστον 100 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων. Η επίθεση θεωρείται η χειρότερη σφαγή αμάχων σε αυτήν τη χώρα, που βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων ισλαμιστών.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Μάλι, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πάτησε σε νάρκη. Με τον ίδιο τρόπο είχαν σκοτωθεί πριν από δύο βδομάδες άλλοι τρεις Γάλλοι στρατιώτες.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν ξανά το περασμένο Σάββατο έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απαιτώντας να παραιτηθεί με βάση τις τρεις σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει στο δικαστήριο τους επόμενους μήνες, πιθανώς μετά τις νέες πρόωρες εκλογές της 23ης Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ