Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα αλληλεγγύης από Τουρκία και Ισπανία

Με μήνυμά της, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Ζ. Καρακίτσιο, αλλά και σε όλους τους κομμουνιστές που συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Στο μήνυμά της, η ΚΕ του ΚΚΤ τονίζει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει καμία σχέση με νομικά ζητήματα. Η ελληνική άρχουσα τάξη πράττει το ίδιο όπως και η τουρκική και ακολουθούν μια πολύ επικίνδυνη πολιτική, μια πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο κοντινό μέλλον. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε το δίκαιο σκοπό του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του με τον σύντροφο Καρακίτσιο και όλους τους κομμουνιστές, που κάνουν ό,τι μπορούν ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ».

Επίσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, σε μήνυμά του, σημειώνει: «Δεχτείτε από την Ισπανία την αλληλεγγύη μας με τον σ. Ζαχαρία Καρακίτσιο.

Οσοι έχουμε βιώσει την καταστολή στην πορεία των αγώνων μας, καταλαβαίνουμε τη σημασία της αλληλεγγύης. Οι αδικίες, αν και γίνονται από δικαστήρια που θεωρητικά φέρουν ευθύνη για ακριβώς το αντίθετο, δε μένουν ποτέ ατιμώρητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ