Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη λογική της κερδοσκοπίας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Απόφαση καταδίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της το νόμο, που μετατρέπει το Ιδρυμα σε άλλη μια τράπεζα και θα διέπεται από τους νόμους της κερδοσκοπίας, η ΕΣΑΚ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που έγινε νόμος του κράτους, η κυβέρνηση διευκολύνει την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ανοίγει το δρόμο για την παράδοση του Ιδρύματος στην κερδοσκοπική μανία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η παράταξη της ΕΣΑΚ υπογραμμίζει ότι ένα καθαρά δημόσιο πιστωτικό ίδρυμα, δημιούργημα του μόχθου του ελληνικού λαού που υπαγορεύτηκε από την ανάγκη μιας στοιχειώδους διασφάλισης της λαϊκής αποταμίευσης, μπαίνει στη διαδικασία ξεπουλήματος και διαστρέφεται βάναυσα ο ίδιος ο σκοπός ίδρυσής τους.

Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό νομοθέτημα - τονίζεται στην ανακοίνωση - είναι η αρχή μεγάλων περιπετειών για τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και βάζει σε κίνδυνο τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και τη μονιμότητα, αλλάζοντας έτσι βίαια τις εργασιακές σχέσεις. Η αυταπάτη ότι ίσως έτσι είναι καλύτερα και με ευθύνη του συλλόγου, οδήγησε στην επανάπαυση, δε δώσαμε τη μάχη που έπρεπε. Ομως ακόμα είναι καιρός ν' αγωνιστούμε για ν' αποτρέψουμε τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ