Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
Σύροι μισθοφόροι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στην περιοχή

Η Ρωσία προειδοποιεί για τις απειλές κοντά στα σύνορά της

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Τουρκία να αρκείται σε παρουσία στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν στο Ρωσοτουρκικό κέντρο ελέγχου της εκεχειρίας

Copyright 2020 The Associated

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Τουρκία να αρκείται σε παρουσία στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν στο Ρωσοτουρκικό κέντρο ελέγχου της εκεχειρίας
ΜΟΣΧΑ.--

Οι μισθοφόροι μαχητές από τη Συρία που, όπως αναφέρουν καταγγελίες, είχαν στρατολογηθεί από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία για να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας στην πρόσφατη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενδέχεται να μην έχουν επιστρέψει στη Συρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια (CSTO), το αμυντικό σύμφωνο που έχει συνάψει η Ρωσία με άλλα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ.

«Εχουμε πληροφορίες ότι μαχητές από τη Συρία δραστηριοποιήθηκαν στη ζώνη σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το θεωρήσαμε ως απειλή για τις χώρες μας και το μπλοκ μας. Ωστόσο δεν έχουμε πληροφορίες αν έχουν επιστρέψει στη Συρία ή αν βρίσκονται ακόμη εκεί», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο γενικός γραμματέας του CSTO, Στάνισλαβ Ζας, αναδεικνύοντας μια ακόμη πτυχή της εύθραυστης «ειρηνευτικής» συμφωνίας, που σύναψαν τον Νοέμβρη Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού πολλών παικτών στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου. Συμπλήρωσε ότι «όλοι οι μισθοφόροι και οι Σύροι μαχητές θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, επειδή η παρουσία μαχητικών ομάδων σε κοντινή απόσταση από τα σύνορά μας αποτελεί απειλή για τη συλλογική μας ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις», η Αρμενία και οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ελέγχουν την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, επιβλέποντας την εκεχειρία, ενώ στο κέντρο που έχει δημιουργηθεί σε αζέρικο έδαφος για την τήρησή της συμμετέχει και η Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ