Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΩΓΟΣ «NORD STREAM 2»
Συνεχίζεται η κατασκευή του με στήριξη Γερμανίας

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2» μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας ξανάρχισαν το Σάββατο στα χωρικά ύδατα της Δανίας, έπειτα από μια προπαρασκευαστική φάση σχεδόν δύο βδομάδων.

Το ρωσικό πλοίο τοποθέτησης υποθαλάσσιων αγωγών «Fortuna» επανεκκίνησε την τοποθέτηση σωλήνων του αγωγού. Στις αρχές Δεκέμβρη οι εργασίες για τον υποθαλάσσιο αγωγό «Nord Stream 2» επαναλήφθηκαν στα χωρικά ύδατα της Γερμανίας, μετά την αναστολή τους επί σχεδόν έναν χρόνο λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Γερμανία «προς το παρόν» εμμένει στη συνέχιση της κατασκευής του «Nord Stream 2» παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών εταίρων και παρά την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Υπέρ της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού τάσσεται και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, λέγοντας πως πρόκειται για «ευρωπαϊκό εγχείρημα προς συμφέρον πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στην κατασκευή του αγωγού συμμετέχουν και γερμανικά, γαλλικά, αυστριακά μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ