Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Μαρτύριο της σταγόνας» για 1,3 εκατ. Τεξανούς

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το «μαρτύριο της σταγόνας» για 1,3 εκατομμύρια Τεξανούς συνεχίζεται καθώς παραμένουν δίχως νερό εδώ και μέρες σε περίπου 200 κομητείες λόγω των σπασμένων σωλήνων και αγωγών από την κακοκαιρία. Η απελευθέρωση της Ενέργειας και της υδροδότησης στην «ενεργειακή καρδιά» των ΗΠΑ και η παραγωγή για την κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων έχουν ολέθρια αποτελέσματα για το λαό.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Περιβαλλοντική Ποιότητα (TCEQ) προσπάθησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από τα προβλήματα υδροδότησης λέγοντας πως ο αριθμός αυτός είναι σαφώς χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 3,4 εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, τα 8 εκατομμύρια τη Δευτέρα και τα 9 εκατομμύρια την Κυριακή, όταν επρόκειτο περίπου για το ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας.

Περίπου 853 εταιρείες ύδρευσης εξακολουθούσαν να συνιστούν στους πολίτες να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν!

Το σίριαλ της ενδοαστικής κόντρας

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει την κονταρομαχία με τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για την προώθηση και ψήφιση νέου μποναμά προς τα μονοπώλια, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, ενώ δεν λείπουν και προβλέψεις να δοθούν μερικά «ψίχουλα» στους μισθούς εργαζομένων ...με στόχο να πάει το κατώτατο ωρομίσθιο σταδιακά σε μερικά χρόνια (!) σε 15 δολάρια, μετά από πολλές δεκαετίες «παγώματος» των μισθών.

Στη Γερουσία, στη διάρκεια ακρόασης της (ινδικής καταγωγής) Νίρα Τάντεν, προτεινόμενης για τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Προϋπολογισμού, οι Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν και δεν ενέκριναν το διορισμό της λόγω των σκληρών και απαξιωτικών αναφορών της στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τις οποίες είχε κάνει σε λογαριασμούς που διατηρεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ