Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα μετά από κατάρρευση χρυσωρυχείου

Τουλάχιστον έξι εργάτες έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο στην επαρχία Κεντρική Κελέβη της Ινδονησίας, ενώ σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες για την ανάσυρση επιζώντων, αν και η αστάθεια του εδάφους δυσκόλευε το έργο.

Η κατολίσθηση έγινε προχτές το απόγευμα στο χωριό Μπουράνγκα, έπειτα από αρκετές μέρες σφοδρών βροχοπτώσεων. Οι αγνοούμενοι ήταν τουλάχιστον πέντε, ενώ είχαν βρεθεί και 15 επιζήσαντες. Τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να φτάσουν τους δεκάδες, αφού το ορυχείο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, προσφέροντας έτσι στον ιδιοκτήτη ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εκβιασμού και επιβολής άθλιων συνθηκών εργασίας.

Η εξόρυξη χρυσού είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία και χιλιάδες εργάτες του κλάδου δουλεύουν με ανύπαρκτα μέσα προστασίας, αν και έρχονται σε επαφή με πολύ επικίνδυνες ουσίες, όπως ο υδράργυρος και το κυάνιο. Ασιατικά ΜΜΕ μετέδιδαν χτες ότι στην Ινδονησία παράγεται το 3% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού, που μάλιστα προέρχεται κυρίως από το ορυχείο Γκράσμπεργκ στην επαρχία Παπούα, με σχεδόν 20.000 εργάτες και αποθέματα αξίας 40 δισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ