Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζονται οι «Πάνδημες συνARTήσεις»

Και νέα έκθεση από την καλλιτεχνική ομάδα «FireArt», στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Παράταση της έκθεσης εικαστικών έργων «Πάνδημες συνARTήσεις», που φιλοξενείται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, και νέα έκθεση σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», ανακοίνωσε η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt», ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που γεννάει η εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η έκθεση έργων στο ΑΧΕΠΑ, που ξεκίνησε αρχές Φλεβάρη και αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει μέχρι προχτές 3 Μάρτη, παρατείνεται μέχρι τις 30 Απρίλη, λόγω της απήχησης που βρίσκει στους εργαζόμενους, στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Η νέα έκθεση, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και με τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις 2», θα φιλοξενηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου από 16 Μάρτη μέχρι 30 Απρίλη.

Τα έργα που παρουσιάζονται και στα δύο νοσοκομεία έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών, μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες του αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα του λαού εντείνονται, το ΕΣΥ μετατρέπεται σε σύστημα μίας νόσου και στερεί την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χιλιάδες ασθενείς, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η ομάδα "FireArt" συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού», σημειώνουν οι καλλιτέχνες.

Στις δύο εκθέσεις παρουσιάζονται εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, φωτογραφία), συνοδευόμενα από παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων. Στις εκθέσεις συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Νίκος Γώγος, Αναστασία Καλτσή, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Δέσποινα Shekin Naidi, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ