Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οι κάτοικοι απέτρεψαν τοποθέτηση ανεμογεννήτριας

Οι κάτοικοι της Κύμης Εύβοιας την Τετάρτη απέτρεψαν με κινητοποίησή τους την τοποθέτηση ενός ακόμη ανεμολογικού ιστού για τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στην τοποθεσία Βρυσάρα, κοντά στις Κονίστρες, στο όρος Κοτύλαια. Πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε η ένταξη ενός γιγάντιου αιολικού πάρκου 104 ανεμογεννητριών που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Δίρφυ, στα Κοτύλαια όρη και σε περιοχές του δήμου Καρύστου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην περιοχή. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής αξιοποίησαν ότι η διέλευση των οχημάτων για την εγκατάσταση του ιστού θα έπρεπε να γίνει από δρόμο που διέρχεται από αμφισβητούμενη ιδιοκτησιακά περιοχή, η οποία φέρεται ότι ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και η όποια διέλευση χωρίς την άδειά του είναι παράνομη.

Στη κινητοποίηση των κατοίκων συμμετείχε ο Κώστας Κέκης, δημοτικός σύμβουλος Κύμης - Αλιβερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος δήλωσε στον «Ριζοσπάστη», ότι «πρόκειται για μια μικρή νίκη του λαού της περιοχής, απέναντι στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, που ήδη έχουν γεμίσει τα βουνά με ανεμογεννήτριες, ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν δεκάδες ακόμη και παράλληλα, μέσα από την τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών, ερευνούν και δεσμεύουν κάθε βουνοκορφή για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους, που τους αποφέρει μεγάλα και διασφαλισμένα κέρδη, την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια».

Τονίζει επίσης ότι «οι επενδύσεις αυτές δεν έχουν ως κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φτηνό ρεύμα, ούτε φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος όπως ισχυρίζονται τα μονοπώλια και αναπαράγουν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας. Ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει αλλά να οργανώσει τον αγώνα του και να πιέσει, ώστε να μην μπει καμιά νέα ανεμογεννήτρια σε υπερκορεσμένες περιοχές, αλλά και σε παρθένα βουνά, όπως το όρος Κοτύλαια. Παράλληλα, να διεκδικήσει φθηνό ρεύμα για τον λαό και καμιά διακοπή ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ