Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ζητά να στηριχτούν οι κάτοικοι και οι φοιτητές

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που σπουδάζουν στη Λάρισα μετά τον προχτεσινό σεισμό αναφέρεται η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ζητώντας μέτρα στήριξής τους, συνολικά των κατοίκων της περιοχής.

«Οι φοιτητές που μένουν στις εστίες της Λάρισας ή νοικιάζουν στην πόλη είναι ακόμα, μπροστά και στο σεισμό, εκτεθειμένοι στην αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρχών».

Ειδικότερα, αναφέρει το ΜΑΣ, «δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για το πώς να προστατευτούν. Δεν έγινε έλεγχος των κτιρίων των εστιών και δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο προκειμένου οι χώροι - που είναι παλιοί και επιβαρυμένοι - να εκκενωθούν με ασφάλεια για όλους.

Η απάντηση του Πανεπιστημίου στο ερώτημα των εστιακών φοιτητών πώς θα παραμείνουν ασφαλείς ήταν να επιστρέψουν μέσα στις Εστίες (!), τη στιγμή που οι κάτοικοι όλης της περιοχής συμβουλεύονται να μείνουν έξω. Στην πραγματικότητα οι εστιακοί πέρασαν το βράδυ στον εξωτερικό χώρο των εστιών, χωρίς καμία μέριμνα για την ασφάλεια, την ένδυση, τη σίτισή τους. Αντίστοιχα, όσοι νοικιάζουν στην πόλη βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους ,χωρίς να έχουν τα απαραίτητα ή χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια αν δεν επισκευαστούν οι ζημιές».

Το ΜΑΣ ζητά από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές και τη διοίκηση του Ιδρύματος και των Εστιών να πάρουν άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση και την ένδυση των φοιτητών, να γίνει έλεγχος και αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια των Εστιών, τα οποία είναι παλιά και διατρέχουν κίνδυνο σε επόμενη σεισμική δόνηση, και να εξασφαλιστεί η στέγαση των εστιακών σε ασφαλείς συνθήκες. Παράλληλα, να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι καταστροφές σε σπίτια που νοικιάζουν φοιτητές και να διευκολυνθούν όσοι έχουν ξεσπιτωθεί σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις μαθημάτων, εργαστηρίων, παραδόσεις εργασιών. Επίσης, κανένας εργαζόμενος φοιτητής που θα αναγκαστεί να μείνει έξω από το σπίτι του να μην εργαστεί για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητα απών και να μη χάσει τη δουλειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ