Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη, 24 Γενάρη, στις 6.00 το απόγευμα, στα Προπύλαια

Το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν την επόμενη Πέμπτη 24 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη (ΕΕΔΔΑ), αποτελεί μια απάντηση στη βαρβαρότητα, στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, αποθρασυμένη από την πρωτοφανή επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων εναντίον λαών και χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, εξαπολύει μια νέα γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Ισοπεδώνει ολόκληρα χωριά, δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους και, χωρίς καμιά αναστολή, καταπατά το Διεθνές Δίκαιο, ακυρώνει στην πράξη συμφωνίες που υπογράφει με την ηγεσία του Παλαιστινίων. Ενας λαός που αγωνίζεται εδώ και 35 χρόνια, για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, δολοφονείται, επειδή τολμά να απαιτεί το αυτονόητο...

Η προκλητική και συγχρόνως εγκληματική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαρόν γίνεται με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ηγέτες των χωρών - μελών της ΕΕ, είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους θύτες και τα θύματα, όχι μόνο δίνουν άλλοθι σε ένα έγκλημα, αλλά στην πραγματικότητα ευλογούν τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού.

Μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ούτε ουδετερότητα. Υπάρχουν και θύτες και θύματα. Υπάρχουν και στόχοι και επιδιώξεις...

Ο ελληνικός λαός οφείλει μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής και του κόσμου να υψώσει τη φωνή του, να συμπαραταχτεί με τον παλαιστινιακό λαό, να συμβάλει για να μπει φραγμός στα δολοφονικά εγχειρήματα και σχέδια του Ισραήλ, να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ, μπροστά σ' αυτή την τραγική πραγματικότητα, καλούν τις μαζικές οργανώσεις να πάρουν θέση, να στείλουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας, να διοργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί στο πλευρό τους και όχι βέβαια με δηλώσεις και ανέξοδες ευχές, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Το λαϊκό κίνημα της πατρίδας μας οφείλει να ξεδιπλώσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης για την Παλαιστίνη και το δοκιμαζόμενο λαό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ