Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα στήριξης και προστασίας του λαού

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. η κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας

Σε κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας καλούν σήμερα στις 6.30 μ.μ. η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, εργατικά σωματεία, οι επιτροπές πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά, τα σωματεία των υγειονομικών, σύλλογοι γυναικών, καθώς, έξι μήνες μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας, κοστίζοντας τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες και υποδομές και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σβήσει, εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες παραμένουν ξεκρέμαστες, αφού τα περιβόητα «μέτρα αποκατάστασης και ενίσχυσης», που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αποδεικνύονται ανεπαρκή μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και των πραγματικών αναγκών.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης θα βρεθεί η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας και θωράκισης από φυσικές καταστροφές, με ευθύνη του κράτους.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες του νομού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, τονίζοντας πως «αρκετοί συνάδελφοί ακόμα περιμένουν μέσω των ενστάσεων που έκαναν δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που υπέστησαν τόσο στις καλλιέργειες όσο και στο ζωικό κεφάλαιό τους. Αν δεν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες στις αρδευόμενες εκτάσεις, αλλά και στο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων».

Αντίστοιχα τα σωματεία των υγειονομικών επισημαίνουν πως «οι χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες δεν μπορούν να λυθούν με μπαλώματα ούτε με κάποιες αποκαταστάσεις στην προηγούμενη κατάσταση. Ακόμα και σήμερα το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το οποίο κατέρρευσε, βρίσκεται χωρίς κατάλληλο κτίριο εδώ και έξι μήνες. Τα χειρουργεία του νοσοκομείου, τα οποία γέμισαν νερά, λειτουργούν με τις ίδιες παλαιωμένες εγκαταστάσεις».

Τέλος οι Επιτροπές Πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά με κοινό τους κάλεσμα τονίζουν πως «αυτοί που με την πολιτική τους μας άφησαν απροστάτευτους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης ή στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας απέναντι στην πανδημία, έτσι μας άφησαν και στις καταστροφικές πλημμύρες. Ο λαός της Καρδίτσας έγινε μάρτυρας της εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί βάρος την προστασία της ζωής και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Δεν είναι ατομική μας ευθύνη να μην ξαναπλημμυρίσουμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τα ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ