Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Προκλήσεις από φασιστοειδή

Περιστατικό με «μαϊμού» αστυνομικούς και ακροδεξιά σφραγίδα σημειώθηκε την Κυριακή 14/3 στην Αργυρούπολη. Οπως ήρθε στο φως της δημοσιότητας από καταγγελίες και δημοσιεύματα, δύο άτομα που εμφανίστηκαν σαν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δύο ανήλικα αδέλφια (15 και 17 χρόνων) την ώρα που κατέβαιναν από λεωφορείο, τους κατηγόρησαν ότι είχαν βανδαλίσει την τοιχογραφία του φασίστα γκραφιτά Εύρυτου και όταν εκείνα αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση και ζήτησαν να τους δείξουν ταυτότητες που να αποδεικνύουν ότι είναι αστυνομικοί, ο ένας έφηβος δέχτηκε επίθεση με γροθιές.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου τα δύο παιδιά συνοδευόμενα από τον πατέρα τους υπέβαλαν μήνυση. Ο ένας από τους δύο δράστες, ηλικίας 53 χρόνων συνελήφθη, ενώ ο άλλος, που φέρεται ότι γρονθοκόπησε τον ένα αδελφό, δεν έχει εντοπιστεί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο 53χρονος, ο οποίος δεν είναι κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ότι ανήκει σε γνωστή ακροδεξιά ομάδα που είχε εμφανιστεί σε παρέλαση του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι προσκεκλημένη του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην παρέλαση της 28/10/2018 ήταν η παραστρατιωτική ομάδα ΟΔΕΥΩ («Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας»), η οποία σχετιζόταν με την κατάληψη χώρου στον Βοτανικό κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους, ενώ ο επικεφαλής της έχει επιτεθεί κατά μεταναστών και προσφύγων με απαξιωτικούς για την ανθρώπινη υπόσταση όρους. Αμεση ήταν τότε η αντίδραση αντιστασιακών ενώσεων και των Κομματικών Οργανώσεων Αργυρούπολης - Ελληνικού του ΚΚΕ, με κινητοποίηση στις 31/10/2018 ενάντια στη δημοτική αρχή, που είχε προσκαλέσει την εν λόγω συμμορία.

Την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής του Γ. Κωνσταντάτου να καλέσει τον φασίστα «καλλιτέχνη» (που εκθειάζει και ο φυγόδικος χρυσαυγίτης εγκληματίας Γ. Λαγός) κατήγγειλαν τον περασμένο Φλεβάρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης και το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε νέα της ανακοίνωση για τις προκλήσεις των φασιστοειδών αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος έχουν εγκληματικές ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα, γιατί υπερασπίζονται την απαράδεκτη επιλογή τους να βρωμίζουν την ιστορία της Επανάστασης του 1821 με αυτό το φασιστοειδές. Αλήθεια, κύριε δήμαρχε, τι σχέση έχουν οι αγωνιστές του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους για να κινηθεί η Ιστορία μπροστά, με το κάθε φασισταριό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ